Pikkelysömör, ekcéma

A bőrszárazság, az ekcéma és komolyabb esetekben a pikkelysömör sok-sok ember életét nehezíti meg világszerte. A pikkelysömör (psoriasis) a bőr elszarusodásával járó nem fertőző betegség, mely kapcsán elsősorban a 20-30 éves korosztály érintett: ezekben az esetekben a bőr szarutermelő sejtjei (keratinocyták) fokozottan működnek, ezért a bőr elszarusodik. A pikkelysömör megjelenési helyétől és formájától függően sok típusa létezik a betegségnek, legtöbbször a tünetek annyira jellegzetesek, hogy egyéb vizsgálatok elvégzése nélkül is felállítható a diagnózis. Ritka esetben van szükség biopsziára, azaz szövettani vizsgálatra.

Ma már a teljes gyógyulást célzó gyógyszerek is megjelentek, de a pikkelysömör nem gyógyítható véglegesen, a kiváltó okot nem lehet megszüntetni, így az érintett bőrfelület megfelelő ápolása tudja a beteg életminőségét javítani.

Erre az Epaderm krém és az Epaderm kenőcs kiváló segítség lehet!

Az Epaderm termékek filmréteget képeznek a száraz bőrön, hidratálják és ápolják, így csökkentik a vízvesztést. Színezék, illatanyag, szteroid és nátrium-szulfát (SLS) mentesek, ezért minden korosztály számára alkalmasak. Az Epaderm krém többféleképpen használható: bőrápolóként és bőrtisztítóként, a kenőcs pedig ezeken felül még fürdőadalékként is megállja a helyét.

A megfelelő tünetmentesítő készítményekért látogasson el hozzánk a Bethlen utca 46. szám alatti gyógyászati szaküzletünkbe!